top of page

Find hjem til dig selv med din vejrtrækningEn personlig fortælling om det at miste sig selv, og at finde tilbage igen ved hjælp af åndedrættet.


Jeg vil gerne dele en personlig rejse. En rejse der førte mig fra en tilstand af stress og forvirring og en følelse af ikke at kende mig selv længere, til en rørende følelse af genskabt forbindelse til min krop og sjæl. Åndedrættet kan blive en genvej til indre ro og balance. For mig blev det også vejen til en afspændt krop uden fysiske smerter, og for 3 år siden valgte jeg at uddanne mig til åndedrætsterapeut.


Hvorfor valgte jeg at åbne døren til åndedrættets kunst, og at nørde en mekanisme som for mange sker helt uden at vi tænker over det?


For 4 år siden befandt jeg mig i en tilstand af konstant stress og udmattelse. Mit arbejde og mine personlige forpligtelser tog overhånd, og jeg mistede kontakten med mig selv. Jeg følte mig som en fremmed i min egen krop, og jeg havde det mildest talt forfærdeligt og følte mig helt uduelig, toppet med konstant dårlig samvittighed overfor mit arbejde, mine børn og min mand.

Jeg arbejdede i over et halvt år med at genfinde mig selv, og at få en rolig krop med energi igen. Jeg prøvede mange forskellige ting, som føltes godt i nuet, men som aldrig tog mig helt i mål med at genfinde energien og kontakten til mig selv.


En dag blev jeg gjort opmærksom på, hvordan vi kan bruge vejrtrækningen til at skabe ro, og til at booste kroppens immunforsvar. Jeg opdagede som noget helt nyt, hvad vores vejrtrækning gør ved os, både fysisk og mentalt. Jeg blev nysgerrig efter at vide mere.


Efter at have erfaret, hvilke utrolige resultater vi kan skabe ved hjælp af vejrtrækningen, besluttede jeg mig for at starte på en uddannelse som åndedrætsterapeut og mindfulnessinstruktør, og det viste sig at blive et vendepunkt på min rejse. Jeg opdagede den sammenhæng der er imellem åndedrættet, kroppens fysiske tilstand og vores mentale velvære.


Jeg opdager, at når jeg føler mig ængstelig eller stresset, bliver min vejrtrækning hurtig og overfladisk, men når jeg tillader mig selv at trække vejret dybt og bevidst, begynder mine følelser også at falde til ro.

Spændinger og hovedpine slipper også min krop, i takt med at jeg inkluderer bevidst vejrtrækning i mine daglige rutiner.


En dag går det op for mig, at jeg har det bedre end nogensinde før. Det er som om, at jeg pludseligt kender mig selv indefra, og formår at nulstille og komme tilbage til mig selv, hver gang jeg begynder at føle mig stresset og anspændt.


I 2022 besluttede jeg mig for at åbne egen virksomhed, så jeg også kan hjælpe andre med at genskabe den blide og rolige vejrtrækning, som vi alle er født med, men som kan blive slået ud a kurs som følge af livets modgang.Hvordan kan DU bruge din vejrtrækning til at skabe indre ro og overskud i din hverdag?


Vejrtrækningen er forbundet til- og påvirker alle dine vigtigste organer, dine muskler, dit nervesystem og faktisk hver en celle i din krop. Din vejrtrækning sætter altså gang i en kæmpe proces inde i kroppen, for hvert åndedrag du tager.


Vejrtrækningen forandrer sig konstant alt efter hvad vi laver, og hvilken sindstilstand vi er i. Du kan blive styret af dine følelser og reaktioner, men omvendt kan du også lære at tage styringen over dit åndedræt, og bringe dig selv tilbage i balance, hver gang du mærker uro eller magtesløshed.


Der findes mange forskellige vejrtrækningsmetoder, som du kan bruge til forskellige formål.

Jeg bruger bevidst vejrtrækning til at berolige min sindstilstand i stressende situationer.

Når deadlines eller overvældende følelser nærmer sig, tager jeg et øjeblik til at trække vejret dybt og fokuseret. Det skaber ikke kun klarhed og fysisk ro, men hjælper mig også med at træffe beslutninger fra et mere afbalanceret sted.


Mit bedste råd til dig, er at inkorporere bevidst vejrtrækning i din daglige rutine.

Find et par minutter hver dag, gerne flere gange dagligt, hvor du kan trække dig tilbage, lukke øjnene og fokusere på dit åndedræt. Giv dig selv lov til at slippe tankerne om det, der presser på, og tillad dig selv at være til stede i øjeblikket.


Vejrtrækningen kan bruges som et anker og din konstante følgesvend. Vi trækker vejret ca. 20.000 gange i døgnet, og derfor er det afgørende for din fysiske og mentale tilstand, at din vejrtrækning størstedelen af tiden kører som den skal. Lad vejrtrækningsøvelser blive en del af din selvkærlige rutine, og du vil erfare den magiske transformation, der sker, når du genforbinder dig med din indre drivkraft.


Heldigvis indgår åndedræt i én eller anden form på holdene i YOGA HUSET, og på flere hold fx Prana yogaholdet er det en integreret del af indholdet.


  • Mig kan du møde på det ugentlige hold ”Vejrtrækning og Velvære” her


Med et ønske om mange dybe åndedrag, Sofie.


Sofie Grøne, Åndedrætsterapeut, www.sofiegrone.dk

97 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page