top of page

HOLDTYPER

_yogadays_foto_johny-kristensen-31_edite

Vores dygtige undervisere er alle uddannet i at undervise ''Open Level'' klasser med varierende niveau og erfaring, så du er velkommen til at vælge det hold der matcher dine muligheder ift. tid og type.

Leder du dog efter noget specifikt, og/eller vil du gerne vejledes ift. at læse og forstå vores holdplan, kan du benytte denne guide: 

Yoga dækker og en mangfoldig verden af stilarter, eksotiske navne og forskellige former og formål. Mange af os her i versten er kun bekendt med Asana, de fysiske stillinger, men faktisk er mindfulness, meditation og åndedræt (pranayama) i lige så høj grad en del af yogasystemet. Samtidig er yogavidenskaben, filosofien og litteraturen formuleret med enorm plads til fortolkning, hvilket betyder oplevelsen vil variere stort fra underviser til underviser. Vores mål med det mangfoldige skema i YHAA har været at præsentere jer for en bred palet at vælge fra, med så megen plads til vores talentfulde yogalærer som muligt; mens vi stadig har tilpasset udbuddet til fast terminologi og kategorier.

Grundlæggende kan vi opdele holdtyperne således:

HATHA

Kaldes også klassisk yoga og ordet har både betydning af ''krævende fysisk udfoldelse'' samt sammensmeltningen af sol/måne, nat/dag og yin/yang. Det gældende princip er, at der arbejdes i dybden med én stilling ad gangen og generelt foregår skift og guidance i et roligt tempo.

Udover de hold der hedder Hatha finder vi også Yin yogaen her, som primært beskæftiger sig med siddende og liggende stillinger der holdes i længere tid for at stimulere bl.a. fascier/bindevæv. Vores Yin hold fås både tempererede og med varme på som Hot Yin. I denne kategori finder du også vores ''Gentle Flow'' og ''Free Flow''.

VINYASA

Også kaldet flow yoga, hvor dynamisk bevægelse kædes sammen med åndedræt og intention - ofte med en kreativ og legende tilgang. I disse klasser vil du opleve større varias, både ift. playlister, stilling og rækkefølge end de typiske Hatha hold. 

Kategorien rummer også de mange Power yoga klasser. ''Morgenflow'', ''Blid Yoga og Mindfulness', ''Hot Friday Release'' og ''Sunday Morning Flow''.

SPECIALTYPER

Såsom Aerial yoga, hvor stillinger udføres i en hængekøje, Hot Yoga, hvor undervisningen foregår i et opvarmet rum udstyret med varmepaneler designet til yogabrug samt Kundalini yoga, hvor der arbejdes med mantra og Kriya (repetition af serier af bevægelse, ryst eller fri dans). I sidstenævnte kategori finder du vores ''Mantra Yoga'', ''Bevægelse og Bevidsthed'', ''Meditation og Afspænding'' samt ''Mala Meditation''.

bottom of page