top of page

En rejse gennem tantra, krig, grin og gråd

Opdateret: 20. mar. 2023

Egentlig ville den ukrainske yogalærer, Reiki healer og Tantra mester Valeriia sælge cement i USA, men krigen kom og hun endte i stedet i den ukronede cement hovedstad (Aalborg Portland).

I denne blog har Maj Ingemann-Molden talt med Valeriia om heling, yoga- uddannelse, krig og kærlighed.


Yogalærer Valeriia Chernysh (billede) flygtede sammen med sin søn fra Kyiv forstaden Bucha, og ankom til Danmark d. 9. april 2022. Hver dag takker hun Gud for chancen til at starte nyt liv i Nordjylland. ”Danmark har givet os alt: en chance for at starte et nyt og lykkeligt liv i et smukt land med søde mennesker, der hjælper - bare fordi du er der; hjælper dig til at studere og arbejde. Ukraines regering har aldrig taget sig så meget af os, som Danmarks regering fortsætter med at tage sig af os nu. ”


”Krig ændrer alt” siger Valeriia, og før den havde hun aldrig overvejet at flytte til et koldt klima. Hun så kun efter destinationer, hvor man kunne ”svømme i varmt vand”, som hun siger og Danmark havde aldrig været på hendes radar. I dag er hun glad for at være blevet ført til Danmark af forsynets veje og føler sig på rette vej til en bæredygtig tilværelse, der giver mening. Valeriias søn har fundet en skoleglæde i Brønderslev, som han aldrig før har haft, mens hun selv forundres og fornøjes over mænds evne til at fylde opvaskemaskiner – og ikke mindst danskernes store tillid. En tillid der bl.a. medfører, at vi tør lade barnevognen stå udenfor caféen (som man kan her hos KaffeFair i stueetagen). ”Min søn nyder at læse på en dansk skole, han kan rigtig godt lide det, alle behandler ham meget venligt. Han er flov over at bede om hjælp, og det er ikke nødvendigt, for børn og lærere, der ser på ham, hjælper ham uden et ord ... min søn fortryder kun én ting - at vi ikke kom for at bo i vores elskede Danmark tidligere. ”


Valeriia fortsætter: ”Før invasionen af ​​russiske tropper i Bucha var vi glade derhjemme. Efter at have levet i 15 dage under bombningerne i Bucha, uden elektricitet, uden kommunikation, uden varme, uden vand, uden normal mad, uden gas ... Russiske soldater kom til vores hus ... sandsynligvis vil vi aldrig glemme rædslerne fra krigen i Ukraine ... Gudskelov, at vi ved et mirakel kunne flygte fra det besatte Bucha under bombningen...Yogaen som det stabile i et omskifteligt liv


Årsagen til, at Valeriia allerede før krigen så sig om efter et andet sted af kalde hjem, var at hun oplevede at ”der ikke var brug for sådan én som hende, og det hun kunne i Ukraine”.


Valeriia blev født i Ukraine, i byen Bucha, og har i de sidste 19 år behandlet mennesker i hendes virke som yoga-rehabilitator, yogalærer, Reiki healer og Tantra-mester. ”Mange ønsker at blive trænet i Tantra, men på grund af uvidenhed om, hvordan træningen foregår, er de flove eller bange” fortæller Valeriia og fortæller, at hun både har studeret og boet på Bali; bl.a. under Guruji, munk og doktor i Ayurveda Sumvir.


Gennem Markman endte Valeriia i praktik hos YOGA HUSET Aalborg, og beskriver det som ”meget interessant, jeg lærer noget nyt hver dag, i et skønt team, med meget søde mennesker - der lærer mig meget og hjælper mig i alt. Jeg håber, at jeg snart vil arbejde i dette harmoniske rum.”


Den inkluderende yogascene i YHAA der har mødt ukraineren med fokus på effekt fremfor æstetisk udtryk og med plads til alle kroppe, niveau og motivation for yoga har overrasket den erfarne yogalærer, som er er vant til justering fremfor assistering. I YOGA HUSET lægger vi vægt på, at der tages hensyn til vores anatomiske forskelle samt alder, køn og livsstil; og at stillingerne dermed ser forskellige ud fra yogi til yogi.


I kontrast gennemgik Valeriia hele hendes yogakursus på Bali på originalsproget sanskrit i henhold til Maharishi Patanjalis sutraer, der ligesom vores egen certificerede yogauddannelse er en mesterlære givet videre fra elev til elev. Helt nyt var den nordiske tilgang dog ikke for Valeriia da hun også har studeret den nordlige tradition (shamanisme), runer, atlantiske teknikker, og esoterisk psykologi.


Det kolde klima har Valeriia en løsning på, hvordan man kommer igennem, hvis man har erhvervet sig en influenza eller forkølelse: Søvn og gråd! Valeriia siger, at tiden går meget hurtigere her i Danmark end i Ukraine, og at vi i Danmark har svære ved at trække stikket og melde os syge. ”Når vi er stressede frigiver kroppen hormonet cortisol, og dette nedbrydes af gråd. Så når du er syg, så bliv hjemme, sov og tag en ordentlig tudetur” smiler hun.


Afmystificeringen

Noget andet Valeriia praktiserer er den ældgamle yogiske videnskab Tantra, der kan beskrives som forbindelsen af ​​to mennesker i alle energicentre (Chakra).

Ved hjælp af vejrtrækning og diverse teknikker (kropsmanipulationer) kan forholdet mellem partnere harmoniseres.


Resultatet er, at man føler sig som én helhed, en del af verden, universet, kosmos. Med dette mere globale syn på verden, og med mindre egoisme kan partnerne gå dybere ind i alle aspekter af deres livsførelse.


Videre op af Tantra stigen vil kvinden opleve en kosmisk orgasme, der fylder en mand med kreativitetens og skabelsens energi. Denne energi kan vise sig i erhvervslivet; som en succesfuld mand, der investerer alt i sin kvinde. Teorien er, at alt, hvad han tjener på hendes seksuelle energi, gives automatisk minimum tre gange igen (måske mere - det hele afhænger af, hvor materiel kvinden er - "hochuha").


Højdepunktet i Tantra teknik er den massage, som den elskede udfører for sin mand. Efter sæden er tilbageholdt, stagnerer energien i balder og lænd, ved hjælp af massage klares dette let og manden ”flyver ud i rummet”. Et sådant par, der praktiserer den højeste grad af kærlighedens kunst, vil leve et langt og lykkeligt liv sammen, efter at have nået den maksimale erkendelse sammen. ”Jo mere en kvinde tillader sig selv, jo mere succesfuld bliver hendes mand. Og vigtigst af alt, en mand, der praktiserer tantrisk sex, smider ikke sit frø. Som et resultat udvikles demens ikke på grund af udvaskningen af ​​zink fra kroppen, han lever længe og er altid sund, selv ved 90 år gammel. Frøet af en sådan mand vil være af højeste kvalitet til at undfange et nyt liv, hvis sådan noget opstår.”


Valeriia fortæller endvidere: ”Børn i sådanne forhold er altid sunde og glade, de føler sig beskyttede, fordi deres forældre elsker hinanden, og kærlighed er det bedste forsvar. Styrken af ​​et sådant par er 7 gange stærkere end almindelige mennesker.”


Reiki healeren forsikrer om, at den Tantra hun praktiserer ”undervises i tøj på stole - dette er en Spirituel praksis. Jeg giver teorien om tantrisk sex ved et personligt møde, hjemme træner du med din partner på egen hånd, uden vidner. Hvis jeg arbejder med et par omkring Tantrisk massage, gør jeg det til min partner. Manden ser bare hvordan jeg overfører praktisk viden til hans kvinde; og hun kan øve sig på sin mand derhjemme. Hvis de er enlige mænd eller kvinder, udfører jeg massage for dem. Alt er enkelt, anstændigt og sikkert.”


At være lykkelig er opfyldelsen af ​​vores Dharma


Yogafilosofi er også et område, har Valeriia har spændende perspektiver og tankegange med til os her det kolde cementland. Måske er du før stødt på det yogiske begreb Dharma; ideen om at alle er her på en mission, at der er en mening med dig – noget du skal i den her form på jorden.


Valeriia har følgende måder at forklare begrebet på:


Når vi lever efter ’vores program’ i overensstemmelse med vores Dharma, forbruger vi kun nyttige og nødvendige ’produkter’. Vi oplever, at der er ressourcer og kapacitet nok og resultatet er, at vi tænker mere kreativt (hvilket i øvrigt også er én af de mange følgeeffekter af at praktisere yoga*)


”Det verdensbillede vi har ligger under for visse parametre, som tydeligt aflæses og påvirkes af vores tænkning (som forbinder to eller flere tilfældige parametre). Når den ene værdi stiger eller falder, ændrer den anden sig også – og dermed også vores verdensbillede og idé om verden/virkeligheden/tilværelsen.


Når vi mangler overskud, agerer og tænker vi gennem negativitet. Vi kommer til at benytte andre menneskers love og energi som målestok for vores eget liv. Resultatet er at vi kommer til at leve andres program, vi tænker gennem benægtelse. Når vi er presset på den måde, tænker vi ikke på os selv, men på hvordan andre tænker om os, og så begynder problemerne!


Vi bliver afhængige af andre menneskers meninger i stedet for at leve vores egen Dharma, og lykke er i virkeligheden følelsesmæssig uafhængighed af andre menneskers meninger.


Jeg siger ikke, at nogen er dårlige eller gode!” understreger den erfarne yoga rehabilitator. ”Spørgsmålet er, på hvilket stadie vi er, og hvor vi skal hen. Nogle gange går de, der begyndte at gå senere, meget længere, større og højere end dem, der gik i gang for længe siden, og i øvrigt siger jeg altid: Viden som den vil ødelægge dig, hvis den forbliver teori, den skal omsættes i praksis og blive til udvikling . "


Valeriia fortsætter: ”Så meget afhænger af, hvilken fase af processen vi er i, og om vi vil transformere denne fase. Hvis du ikke er i en ressource tilstand, tænker du kategorisk – og gennem benægtelse.


Når vi er i den tilstand, og når vi ikke opfylder vores livsprogram, bliver vi bange for døden. Når du derimod lever i harmoni med vores Dharma, ville du - selv hvis du fik af vide at Armageddon ville ske i morgen, og alle vil dø, - svare: ’Godt. Så lad os tage en drink og spise noget lækkert, have sex og se en fed komedie for at få mest muligt ud af denne tid.’


Ukraineren uddyber: ”Mennesker der tænker gennem vrede, problemer og uvilje, vil også være bange for sult, død og konflikter, og når en person med det mindset placeres i en udfordrende situation bliver de til slaver af andres meninger.


Vi kom alle her til for at implementere vores program, udføre vores mission. Og hvordan ved man så, hvornår man er lykkedes med at leve sin Dharma?


Når vi er glade og har det sjovt, hvor lykke er følelsesmæssig uafhængighed af andre menneskers meninger.”


Valeriia er landet et godt sted, og ser lyst og forventningsfuldt på fremtiden:


”Min søn og jeg vil rigtig gerne bo i Aalborg. Indtil videre bor vi i Brønderslev, jeg læser dansk på AOF-skolen. Jeg regner med at tale det smukke danske sprog snart. Og at gøre det, jeg elsker - at behandle mennesker med utraditionelle metoder. 🙏🏻


Med kærlighed og lys, Valeriia Chernysh♥️🙏🏻”


* Kilde: artikel Frontiers “Meditate to create:the impact of focused-attention and open-monitoring training on convergent and divergent thinking” af Lorenza S.Colzato, Ayca Ozturk og Bernhard Hommel


664 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page