top of page

En verden uden yoga?En verden uden yoga? Sådan har det været for mig under diverse lockdowns. Jeg går yogamæssigt helt i sort, når jeg pludselig ikke har mulighed for at dyrke yoga i YOGA HUSET. For mig som underviser er det nødvendigt og essentielt for min krop og mit sind at lave masser af yoga, og selve praksissen har derfor ikke været fraværende. Så måske skyldes mit afsavn, at jeg mister ”forbindelse til andre” som ordet yoga betyder på sanskrit. Den forbundenhed til andre yogier og det fælles flow, der bliver skabt på en klasse, giver mig meget mere, end jeg har været klar over tidligere.


Da denne forbundenheden med andre tilsyneladende er en vigtig komponent af yoga, har jeg begge gange fundet tilbage til yogaen i fællesskab med andre, hvor vi har anvendt online yoga fra YogaStream. Her giver det noget os noget særligt at stå foran en dygtig underviser, og få færdiggjort samme time sammen – skønt hver for sig fysisk.Spørger man Gro Anna Skovbjerg den ene medstifter af Yogastream, er vi langt fra de eneste, der er hoppet med på online yoga. Faktisk har virksomheden vækstet så kraftigt det sidste år, at de har tredobbelt deres medlemstal. Det skyldes både lockdown, men også deres medvirkende i Løvens Hule. Gro ser selv YogaStream som et rigtigt godt supplement til yogastudierne, hvor de rammer de yogier, der gerne vil meget yoga, men også de mennesker, hvor det kan være svært at lave yoga med andre af forskellige grunde. Under lockdown er de også blevet bevidste om, at deres brugere ønsker samhørighed med andre, og derfor arbejder de meget på, at få skabt netop dette på Yogastream. Fx har de introduceret live sessioner med god succes.


Den dybere samhørighed og forståelse for YogaStreams eksistensgrundlag, er også en af årsagerne til, at de to stiftere takkede nej til Løvens Hule. Der manglede en forståelse af, at det vigtige for dem ikke kun er eksponentiel vækst og større indtjening år for år, men derimod et virke, som er spændende og meningsfyldt, og kan hjælpe andre. Selvom ingen af stifterne selv er yogalærere og begge drager deres erfaringer fra egen praksis, er de ikke i tvivl om den positive effekt yogaen har haft på deres egen krop og sind. Ud fra dette er YogaStream skabt, og det er også dén nerve, der stadig skal have lov at være det bærende element, hvis der engang skal investorer ind over.


For mit eget vedkommende bliver YogaStream et inspirerende supplement til studio hold i YOGA HUSET. Yogaen sammen med andre kan ikke erstattes, og når vi igen kan mødes på yogamåtterne, vil det for mit vedkommende være med en større taknemmelighed over den samhørighed og forbindelse til andre, der opstår, når vi i et fælles flow plejer vores krop og sjæl.


På glædeligt gensyn.

Namaste


Charlotte er én af vores dygtige undervisere i YOGA HUSET, og du kan læse mere om hende (og de andre) her. Det er også via hjemmesiden, at du finder vores aktuelle skema og muligheden for at møde Charlotte på Hold.


Måske du så vores samarbejdspartnere YogaStream i Løvens Hule? Som medlem af YOGA HUSET får du via koden yhaa12 her de første 2 mdr. til 49,-/md, med adgang til masser af fede forløb (også for gravide), live- streams og challenges; b.la med Maj og gode venner af huset.87 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page