top of page

En dag for dig selv: yoga, kombucha og en god bog

I en travl hverdag er det let at overse behovet for at tage en pause og fokusere på dig selv. Men selvomsorg er afgørende for både mentalt og fysisk velvære. Overvej at dedikere en dag til dig selv. Fra yoga og kombucha til en stille stund med en god bog. Her er et bud på, hvordan du kan tilbringe en forfriskende dag med selvomsorg.


Start dagen med yoga

Som noget af det første på dagen kan du starte med en rolig yoga-session. Hvis du har et yogacenter i nærheden, så overvej måske at tage i sådan et. Vælger du at blive hjemme, så behøver det ikke at være en intens time-lang session; selv 20-30 minutter kan hjælpe dig med at føle dig mere centreret og klar til dagen. Yoga er fantastisk til at strække musklerne, forbedre din fleksibilitet og bringe en følelse af ro og balance til sindet. Det er vores oplevelse at denne effekt forstærkes af en regelmæssig praksis. Overvej på den lange bane, om morgenyoga måske kan passes ind flere gange om ugen.

Forkæl dig selv med en nærende morgenmad

Efter yoga er det tid til at fylde din krop med et lækkert og nærende morgenmåltid. Overvej at lave en sund smoothie med frugter, grøntsager og måske lidt proteinpulver. Som du også kan se i flere opskrifter her på siden, så fungere kombucha rigtigt godt i smoothies. Hvis du ikke er til smoothies, kan du prøve en skål havregryn toppet med friske bær og en smule honning.

Tid til kombucha

Midt på formiddagen er et godt tidspunkt at nyde et glas kombucha. Denne fermenterede te er fyldt med mælkesyrebakterier og kan hjælpe med at balancere din tarmflora. Kombucha er også ganske velsmagende og kommer i en række forskellige smagsvarianter. Ligesom med yoga, så får du den største gevinst ud af at drikke kombucha flere gange. Vi har alle vænnet os til, at læskedrikke er meget søde. Den typiske sodavand eller juice indeholder 10 – 13% sukker. En drik som fx Nordisk Kombucha indeholder ca 4% sukker. Den lidt anderledes balance mellem syre og sødme er noget nogen lige skal vænne sig til. Men måske er det ikke så skidt endda? At vænne sig til, at drikke ikke behøver at indeholde 10%+ sukker.

Slap af med en bog eller en podcast

Efter en formiddag fyldt med fysisk aktivitet og god mad, så kan du bruge et par timer på at slappe af med en god bog. Det giver dig en pause fra skærme og elektroniske enheder og giver dig mulighed for at fordybe dig i en anden verden. Læsning er også en fremragende måde at reducere stress på og forbedre din mentale klarhed. Er du ikke så meget til læsning, så overvej at lytte stille og roligt til en podcast. Der findes et utal af både sjove og lærerige podcasts.

Eftermiddags gåtur

Efter nogle timers læsning kan du overveje at tage en gåtur i naturen eller omkring dit nabolag. Frisk luft og fysisk aktivitet kan virke revitaliserende, og en let gåtur er en fantastisk måde at få lidt motion uden at belaste kroppen for meget. Har du lyst til at prøve noget nyt, så kan du fx finde nye vandreruter omkring dig hos Naturstyrelsen.

Aftensmad og afslapning

Når aftenen nærmer sig, er det tid til en nærende, men let aftensmad. Noget som en salat med grillede grøntsager og en proteinkilde som kylling eller tofu er en god mulighed. Du kan finde et eksempel på en virkelig lækker salat her. Efter aftensmaden, så kan du tage dig en varm kop urtete og give dig selv tid til en kort meditation eller dyb åndedrætsøvelse for at afslutte dagen.

Konklusion

Selvomsorg er ikke en luksus, men en nødvendighed for et sundt og afbalanceret liv. Ved at dedikere en dag til aktiviteter som yoga, kombucha og læsning, investerer du i din egen velvære på en måde, der gavner både krop og sind. Ikke mange har tid til at afsætte en hel dag særligt tit. Men find dine yndlingsaktiviteter. Hvad giver dig ny energi? Gør de elementer til en regelmæssig praksis, og du vil snart mærke de langsigtede fordele.



48 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page