top of page

Yoga med eller uden filter

Yoga og sociale medier er efterhånden to ting, der næsten ikke kan opleves hver for sig. Yoga og sociale medier er to ting, der går hånd i hånd som hånd i handske. Og det kan noget. Yogaen kan, med sociale medier blive udbredt til et langt større publikum end uden. Yogaens filosofi og ældgamle tekster kan findes i hobetal på Instagram, Facebook, Pinterest og alle de andre - de er for alle og ikke kun støvede yogier, der går i spirituelle butikker i jagten på en ny krystal og den flotteste udgave af Bhagavad Ghita’en. Yogaen er i sandhed blevet udbredt sammen med sociale medier og det er fantastisk!


MEN... For det skulle jo komme ... Der er også en bagside. Hvordan er det, mange sociale medier tegner billedet af yogaen (og især yogien)? 99 procent af den yoga, jeg støder på, når jeg scroller ned gennem mit feed (social-media-slang når det er allerbedst - eller værst) er totalt urealistisk i forhold til den yoga, jeg kender. Den indebærer som reger en solnedgang, en sandstrand, en flad mave, en meget (meget!!) fleksibel krop og et håndstand. Det er yoga ja, men det er også et blik på yogaen, der kan skræmme mange væk, for “jeg er jo ikke fleksibel” og “jeg kan ikke stå på hænder”. Desuden sveder de aldrig - de smukke yogier på Instagram. Og det gør jeg. Deres hud og make up er også perfekt. Det er min ikke. Bestemt ikke efter en time i Surya i 37 graders varme. Her bruger jeg størstedelen af timen på at brøle, stønne eller dunke mig selv oveni hovedet for ikke “at være tilstede i nuet” og går ofte derfra med et ansigt som en panda, hvis jeg har glemt at fjerne dagens make up inden jeg træder ind i salen. Det er sgu ikke kønt. Men det er yoga. Jeg har ikke lavet håndstand. Men jeg har lavet yoga. Jeg har ikke formået at tilbringe 90 minutter i nuet, fordi jeg tusinde gange lige blev lidt bevidst om min (jeg øver mig i at sige”dejlige”) topmave. Men jeg har lavet yoga. Så lad os tage yogaen tilbage. Lad os ikke lade os intimidere af de vanvittigt smukke og fleksible yogier, der findes derude (selvom jeg kender nogle, der trods deres gude- eller gudindeagtige ydre er irriterende dejlige mennesker) og lad os vise verden - og de sociale medier, at yoga vitterligt er for alle. Også selvom du ikke kan nå dine tæer i Uttanasana eller bare ikke er så vild med at sige “OM”. Jeg vil i hvertfald gøre mit, for at få udbredt et mere nuanceret billede af, hvad yogaen er - og hvad den kan. Vi har et ansvar som yogier. Både ift. andre yogier, men også ift. selve yogaen. 


Og det starter med det her post-hot-yoga-og-cykeltur-i-regnvejret-ansigt. 

Værsgo! Det er yoga og det er dejligt! 


/Af Christinna Schrøder
220 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page