top of page

Sankalpa

Opdateret: 10. jan. 2023
Hvad ønsker du at lade spire og gro?

Vi kender alle til nytårsfortsætter og vi kender helt sikkert også til alle de nytårsfortsætter, der aldrig bliver til noget. Dit nytårsfortsæt starter sikkert også med sætningen, ”I år vil jeg…”. Men det forudsætter, at du begynder at ændre på, hvem du er, eller går med følelsen af, at du ikke er god nok som du er.

I yoga er der et forfriskende alternativ til et nytårsfortsæt. Sankalpa, som er en positiv hensigt, som er udsprunget af et stort, dybfølt ønske eller drøm. San betyder forbindelse til den højeste sandhed og kalpa betyder løfte. Så Sankalpa er altså et løfte til at gøre noget eller opnå noget spirituelt. I en Sankalpa er præmissen, at du allerede er som du er. Du skal ikke lave dig selv om. I en Sankalpa starter du gerne sætningen i nutid med ”Jeg er…”.


Den største transformator i dit liv, er dine tanker. Så, hvordan kan du med dine tanker, forme det liv, du ønsker dig? Hvordan kan du med dine tanker følge din Dharma (dit livsformål)? Det er i høj grad lettere sagt end gjort, det ved vi, men jo mere opmærksomhed du fodrer dine tanker med, jo nemmere bliver det over tid at nye handlinger opstår. I ”The Yoga Sutras of Patanjali”, bog 1 sutra 14 bliver der sagt: ”Practice becomes firmly grounded when well attended to for a long time, without break and in all earnestness” [The Yoga Sutras of Patanjali, 1978]. Derfor, når vi praktiserer at give vores drømme og ønsker meget opmærksomhed, vil de over tid være fuldt integreret i vores liv.


Du er allerede god nok som du er

Med en Sankalpa arbejder du med det, du allerede er. Se det som et frø, du planter i dig selv, og som du nærer med positive tanker. For at dit frø skal spire til en smuk og frodig plante, skal du nære med kærlig opmærksomhed og med den næring, dit frø har brug for. Det kan være en øvelse at skrive det ned, som lige nu forhindrer dig i at nære din Sankalpa. Hvordan skaber du de bedste vækstbetingelser for din Sankalpa. Fx, ønsker du mere glæde i dit liv, kan din Sankalpa være ”Jeg er glad”. Men, hvordan bliver du det? Er det ved at sige nej til aftaler med nogle mennesker, som dræner dig for energi? Er det at sige ja til fx en ny spændende oplevelse, jobmulighed, ny fritidsinteresse, flytning eller en rejse?


Sankalpa i praksis

Meditér på din Sankalpa dagligt, sig til den stille for dig selv fx hver aften inden sengetid, skriv den ned og brug den som baggrund på din telefon og/eller computer eller noget helt andet, der virker for dig.

Ønsker du at blive guidet ind i en Sankalpa, kan du med fordel deltage på én af vores Yoga Nidra workshops, som arbejder med Sankalpa. Vi har også et Hot Yin Nidra-hold på skemaet, hvis du ønsker at lære, hvordan du kan integrere din Sankalpa ind i en meditation.

God fornøjelse og må dine drømme og ønsker gå i opfyldelse i 2021.


www.yogahusetaalborg.dk

366 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page