top of page

Samfundssind – Hjertesind - Verdenssind

Opdateret: 19. apr. 2020

I en af yogaens gamle tekster Bhagavad Gitaen står der, at man ikke har krav på frugten af ens handlinger. Og de handlinger vi alle gør (tanker er også handlinger) skal gøres ud fra det 'greater good'. Altså handle/bidrage til det store hele for alles bedste.


I hele verden er vi lige nu alle i en situation, hvor det er blevet meget tydeligt, at alt (og alle) hænger sammen.


Jeg begyndte, at tænke på, hvad jeg kan bidrage med til det store hele. eller hvert fald inden for min nærmeste omverden. b.la. dele disse tanker og vise ikke kun samfundssind, men også et verdenssind.
SANKALPA

I yogisk filosofi betyder sankalpa - en hjertefølt intention - en god intention. I denne tid er ALLE bidrag, tanker og handlinger med gode intentioner vigtige.


Det ser vi heldigvis meget af blomstre (fx. sang på altaner, indkøb og madlavning for udsatte etc. )

Alt er godt nok! Måske har du en idé, en sang, et smil, et måltid,


en donation, et opkald til en person mv.


Altså et bidrag til din nærmeste omverden.


Din(e) sankalpas kan derfor både gøres på og udenfor yogamåtten.FORANDRINGER

Denne omvæltende situation for os alle - gjorde jeg begyndte, at starte en tankestrøm der hed - "så kan jeg ikke det eller det!"


Naturlige tanker fordi vi har haft en verden, nærmest uden begrænsninger af muligheder og ressourcer. Måske er det netop nu vi skal prøve, at ændre hvordan vi bruger disse ressourcer på, både i os selv og iht. den omverden vi lever i?


Altså bruge denne tid til, at lære noget om sig selv og hinanden på afstand - men i nærhed af vores partner, børn og familie.Hvad er vigtigt for dig og dine nærmeste? Noget har måske allerede ændret sig og måske noget er på vej til at gøre det.


Verden fortæller os i den grad, at der skal store forandringer til og, at de er uundgåelige. Det som er fantastisk ved forandring er at det ikke er helt sort og hvidt. Altså hvad kan man evt. tage med fra denne tid?


Jeg er i hvert fald begyndt, at gøre overvejelser om hvad der er essentielt for mig og i den nærmeste omverden jeg befinder mig i.


Der er intet taget fra os; for hvad er egentlig vores?


Yoga sutra 1.1

Atha yoga anushasanam

NOW, teachings of yoga.


Namasté Marie Vimal


162 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page