top of page

#redyoga

I det her blogindlæg vil vi stille skarpt ind på nogle af hverdagens yoga helte. Dem, der lige nu og siden foråret har arbejdet ekstra meget for at få yogabranchen anerkendt som et reelt fag og branche. Dem, der med deres fagkyndige stemmer får råbt politikerne op. De yogahelte findes, og de har startet en forening, som også du kan få indflydelse i. En forening som du er meget velkommen i.

Lad os præsentere DYOM; Foreningen varetager danske yoga og meditationslæreres interesser gennem politisk arbejde, presseomtale, debatindlæg og medlemsarrangementer. Foreningen ønsker at samle yoga og meditationslærere uafhængigt af linje, skole eller ansættelsesforhold for at styrke medlemmernes indflydelse og synlighed.” (https://www.dyom.dk/)


Lige nu er yogamiljøerne i Danmark hårdt ramt og flere yogastudio’er har måtte dreje nøglen om. Èt af de mest toneangivende yogastudio’er herhjemme, Hamsa Yoga Studio, måtte desværre lukke ned midt november som følge af de mange restriktioner med kun 9 på yogaklasserne. Hamsa Yoga Studio har uddannet mange yogalærere i Danmark, heriblandt vores egne Nanna Gade og Anja Nielsen.


Medlemmerne og dermed også vores eksistensgrundlag forsvinder i takt med de skærpede forbud og restriktioner, og for de mindre aktører i kulturlivet er det tvivlsomt, om de kan rejse sig igen uden et tilbud om hjælpepakker. Alene inden for de seneste to uger er fire yogaskoler lukket efter at have stået uden økonomisk kompensation hele efteråret.

(https://bit.ly/3fmS2gO) Citatet er fra en artikel i Berlingske, 18.november 2020, af Birgitte Gorm, bestyrelsesmedlem af DYOM og én af initiativtagerne samt Charlotte Fuglsang, direktør.


For politikerne er yoga i samme kategori som fitness og crossfit, og derfor er vi underlagt de samme restriktioner med max 9 på holdene + underviser. I DYOM arbejder de for at få politikerne gjort opmærksomme på, at yoga ikke skal kategoriseres som fysisk anstrengende og med kraftige udåndinger, som det fx er tilfældet med høj intensiv træning.


Siden august har der ikke været nogen hjælpepakker til yogabranchen, og det betyder desværre, at (endnu) flere yogastudio’er kan se sig nødsaget til at lukke.

Yoga er danskernes 6. mest populære fritidsaktivitet, og lige præcis yoga og meditation er stærke redskaber for at fremme mental sundhed. En sundhed, der er i krise grundet de store forandringer, vi alle har været underlagt i 2020. Yoga og meditation bliver mere og mere populært, blandt andet fordi det forebygger angst og stress. Derudover er yogamiljøerne med til at fremme foreningslivet samt fællesskaberne og på tværs af både alder og køn.Hvordan kan du hjælpe?

Du kan melde dig ind i DYOM, så du er med til at sikre arbejdet for at udbrede kendskabet til yoga og meditation i Danmark. Samt, og ikke mindst, sikre at yogamiljøerne bliver hørt og anerkendt for deres (vores) arbejde for at styrke fællesskaber og mindske ensomhed, stress, angst og depression.


For blot 40 kr. om året kan du blive støttende medlem og for 70 kr. kan du blive medlem med stemmeret.


Derudover har DYOM igangsat flere begivenheder, bl.a. et Flash Mob den 24.november foran Christiansborg, hvor mere end 100 personer lagde sig i Shavasana for at vise, at yogaen er truet, hvis ikke regeringen kigger på hjælpepakker vores vej.


Du kan også lægge et billede op på de sociale medier af dig selv i Shavasana under hashtagget #redyoga, som de også bruger for at vise opbakningen blandt danskerne, ikke fra kun yoga- og meditationslærerne.


Følg gerne DYOM på Facebook. De informerer løbende om events, tilstedeværelsen i medierne samt møder hos og med politikerne.YOGAHUSETAALBORG.DK

88 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page