top of page

Hvorfor chante "OM" i en yogaklasse?

Du har sikkert oplevet, at din yogalærer inviterer dig til at chante ”OM” i en yogaklasse. Da jeg første gang blev præsenteret for ”OM”, vidste jeg ikke, hvorfor yogalæren, samt størstedelen af mine medyogi’ere, chantede ”OM” både i starten og i slutningen af en yogaklasse. Ved du hvorfor?


I starten troede jeg, at der var noget religiøst over det, men eftersom der intet religiøst er over yoga, forsvandt den tanke ret hurtigt igen. Så indtil jeg fandt ud af, hvad det var, lod jeg mig rive med af ”OM” og mærkede ind til, hvad det betød for mig. Jeg mærkede ret hurtigt en ro i min krop efter ”OM”. Jeg tænkte derfor, at det måtte have noget at gøre med den måde, jeg træk vejret på. At jeg kunne forlænge min udånding med ”OM”, og at det derfor gjorde mig godt.


Der gik halvandet år med ”OM”, før jeg begyndte at dykke ned i, hvad det egentlig betyder, eller nærmere, hvorfor en yogalærer ofte inviterer til at chante ”OM”.

I video’en herunder kan du høre, hvad ”OM” betyder for Ramona. Det kan være, det betyder noget andet for dig, og det er helt okay. Det kan også være, at du fortsat har dit første ”OM” til gode, hvilket også er helt okay. Der er nemlig også noget ved at modtage andres vibrationer fra et ”OM”, som kan gøre dig godt, så næste gang du lytter til de andres "OM", skal du blot nyde det.


Et ”OM” betyder det samme overalt i verden, så om du praktiserer yoga i Indien, i Danmark eller Canada, er ”OM” det samme (ligesom et ”Namaste”). Et ”OM” inviterer til åbenhed, nysgerrighed, overraskelse, tæthed og nærvær. Ligesom yoga, som betyder at forene. Så næste gang, du sidder i en yogaklasse, og yogalæren inviterer til ”OM”, kan du lægge det i det, som betyder noget for dig. Og så kan du samtidig tænke på, at et ”OM” også er med til at forene dig med dig selv, ligesom det er med til at forene dig med dine medyogi’ere.


Namaste,

Maria


467 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page