Undervisere på Yogauddannelsen i Aalborg 2019

Maj Ingemann-Molden

Uddannelsesleder, YOGAUDDANNELSEN i Aalborg

Jeg underviste min første yogatime i 2007, og startede dermed et dybt og magisk kærlighedsforhold til den vidunderlige mange facetterede gave yoga er. I starten var jeg mest forelsket i de fysiske forandringer og goder yoga medførte. Sidenhen er der kommet en mand og børn til, og også som mor, hustru og menneske på denne jord oplever jeg, at yoga kan være et fantastisk værktøj til transformation og glæde. Jeg er oprindeligt selv uddannet i Australien og England, hvor jeg også har boet og undervist i mange år, og det er denne entusiastiske og levende formidling af yoga jeg selv brænder for at give videre. Jeg har undervist på fuldtid i Danmark siden 2013, først i København, og siden 2015 i Aalborg. Jeg kan helt ærligt sige, at jeg har nydt hver dag som yogalærer i et altid udfordrende job, hvor jeg får lov til at rykke noget ved de mennesker og liv, jeg er så heldig at komme i kontakt med.

For mig er en yogalærer en guide, der hjælper eleven med at finde sit sande potentiale – dermed er det heller ikke væsentligt om læren selv kan alle stillinger; det essentielle er, om man kan lære dem fra sig. Jeg synes det er vigtigt, at yoga ikke blot reduceres til de fysiske stillinger, men at man som både lærer og privatperson forsøger at få inkorporeret de syv andre principper, der tilsammen udgør hvad yoga er.

Underviser bl.a. i: 

 • Sekvensering 

 • Yoga filosofi 

 • Pranayama 

 • Meditation 

 • Power og Hot Yoga 

 • ''Yoga off the mat'' - hvordan omsættes din praksis på måtten til dit liv

 • Formidling/kommunikation 

Læs mere på Majs Yoga Alliance profil: http://bit.ly/2pNLD37 eller kom og mød hende på én af hendes mange ugentlige FOKUS hold.

Maria Abildgaard

Assistent ved YOGAUDDANNELSEN i Aalborg 

Certificeret RYT Power Yoga lærer og assistent på TT 2019. Jeg arbejder i FOKUS med kommunikation og markedsføring af FOKUS Folkeoplysning, herunder YOGA HUSET Aalborg. Derudover underviser jeg i YOGA HUSET, hvor HOT yoga vist efterhånden er blevet mit speciale

 

Jeg har haft en flirt med yoga’en siden 2003, hvor jeg mødte den i et fitnesscenter i Aalborg. Jeg var ikke synderlig begejstret, men noget skete alligevel med mig, for jeg blev ved med at vende tilbage til den yogamåtte. Flirten har involveret mange forskellige yogagenrer, men da jeg blev introduceret til Power Yoga i Aarhus i 2006, var jeg solgt, og jeg har haft et seriøst forhold med den genre siden. Når det er sagt, elsker jeg, at der er så meget forskelligt yoga, og jeg kan altid finde en yogaklasse, der passer til dagens temperament. 

 

For at være helt ærlig, startede jeg til yoga for at tone mine arme og mave. Jeg fandt sidenhen ud af, at det absolut kun er en sidegevinst, yoga kan så meget mere. Det var derfor naturligt for mig at søge mod en yogauddannelse, så jeg kunne dykke meget mere ned i yogafilosofien. Jeg valgte at søge ind på yogauddannelsen hos YOGA HUSET Aalborg, da den var den type yogauddannelse, jeg længe havde søgt efter. Jeg var allerede klar i 2017, jeg havde dog den lille udfordring, at jeg boede i New York på det tidspunkt. Så da jeg blev optaget i 2018, efter vi var flyttet tilbage til Aalborg, var jeg mere end lykkelig og spændt. Jeg har siden sagt mig job op, og underviser nu så meget jeg kan komme til mens jeg sideløbende arbejder med kommunikation og formidling af YOGA HUSET Aalborgs mange skønne muligheder.

 

 

Jeg glæder mig til at møde dig på TT 19, hvor vi sammen skal dykke dybt ned i yoga’en samt udforske dens mange skønne egenskaber.

 

Som assistent er mine arbejdsopgaver følgende:

 

 • At hjælpe med aspiranternes spørgsmål/undren over pensum og/eller lektier

 • At hjælpe/lytte til aspiranternes spørgsmål/undren/snak når noget virker uoverskueligt, sjovt, svært, udfordrende etc.

 • Koordinering af bestilling af mad hos KaffeFair

 • Praktisk koordinator for Maj + de andre gæstelærere på uddannelsen

 • Koordinator af aspiranternes daglige gøremål

 • Sikre at vi starter og slutter hver dag på en rolig og hensynstagende måde


 

Jennilee Toner 

Underviser i YIN/YANG yoga anatomy fra d. 12. sept. til og med d. 15. sept. 2019

Jennilee Toner er én af de få eksperter i decideret yoga anatomi, så derfor var det naturligt at valget faldt på hende da vi ledte efter den helt rigtige anatomi underviser til Power uddannelsen. JT har i mange år udbudt sin unikke tilgang til faget, viden og erfaring til hele verden, men da hun i 2017 underviste på uddannelsen i Aalborg var det første gang hun besøgte Danmark! Udover at rejse verden tyndt med workshops, retreats og sin egen Teacher Training er Jennilee også fast underviser på EkhartYoga.com. 

 

Jennilee er en benyttet forfatter og debattør, og uddannelsens gennemgang af yoga anatomi tager udgangspunkt i hendes bog The Perfect Chaturanga.

 

Toner er baseret i New York, har dyrket både Hatha og Vinyasa/Power  siden 1996, og undervist siden 2003 - de seneste år med et særligt fokus på dynamikken mellem YIN/YANG, som jo også er en mærkesag indenfor Power Yoga. 


Jennilee afholder workshoppen: An Experiential Journey into the Subtle Body (Prana, Nadis, Chakras, Koshas and Vayus). 


De følgende emner vil blive gennemgået på uddannelsen:

 • Knogler og led

 • Muskler

 • Free Your Fascia 

 • Almindelige Vinyasa Yoga skader og hvordan man forhindrer dem 

 • Den perfekte Chaturanga

 • Vaner, mønstre og Patterns and almindelige misalignments (Hvordan kan yoga hjælpe)

Læs mere på: www.hotwarrioryoga.com

Se Jennilee Toners YOGA DAYS workshops her.

Anja Nielsen

Underviser i Asana værkstedet

Anja er uddannet pædagog, proceskonsulent, pranic healer og yogalærer.
Til dagligt underviser hun i yoga, kropslig kommunikation, samt arbejder som pædagog og underviser.

Anjas har stor erfaring i at formidle yogaen til mange forskellige grupper af mennesker. Det være sig børn, unge, gamle, mænd, kvinder, samt mennesker med døvblindhed og andre funktionsnedsættelser. Anja er underviser i Asana værkstedet, som bliver en god blanding at teori og masser af praktisk øvelse i instruktion og udførelse af klassiske yogastillinger.
 
Vi vil komme ind på følgende emner: 

 • Siddende stillinger

 • Stående stillinger 

 • Liggende stillinger

 • Omvendte stillinger

 • Solhilsner

 • Alignment

 • Klar instruering af stillinger

 • Overgange til stillinger

 • Modificering af stillinger

Du kan forvente at tilbringe tid på måtten, hvor vi praktisk leger med stillingerne. Vi nørder også i, hvordan yogalærerens instruktion har betydning for den indre oplevelse af at være og arbejde i stillingen.

Læs mere på: www.vitavaerket.dk 

Vibeke Falden 

Underviser i stemmetræning 

Vibeke Falden er diplomuddannet rytmisk sanger og musikpædagog fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg. Hun har femten års erfaring som underviser, og er p.t. ansat i en halvtidsstilling som musiklærer på Aalborg Kulturskole.

 

Vibeke lægger i sin undervisning stor vægt på den grundlæggende teknik, fordi kontrol af vejtrækning og støtte er altafgørende for en have en sund og afbalanceret stemme. Hun har fokus på sine kursisters kropslige såvel som mentale forståelse af hvordan stemmen fungerer, men også blik og øre for at hver enkelt stemme er unik. At skabe en tryg og tillidsfuld undervisningssituation er helt afgørende for Vibeke, fordi hun har erfaret at arbejdet med stemmen er kraftfuldt, men også følsomt.  

 

Vibeke Falden er en alsidig udøvende kunstner. Hun er musikproducer, komponist og elektronisk musiker, og bruger i sit virke sin stemme til at skabe både melodisk materiale og lydflader. 

 

Vibeke Falden driver pladeselskabet wUNDERwELT Music, og arbejder p.t. sammen med yogi Maj Ingemann-Molden på at færdiggøre album-projektet “This Is Yoga Electronics”; elektronisk musik til yogabrug. 

Læs mere på: 

facebook.com/vibekefalden

instagram.com/vibekefaldenmusic


 

Gitte Lindgaard 

Underviser i Restorativ & terapeutisk yoga d. 8. nov. til og med 10. nov. 2019

Emner som vil blive berørt/gennemgået er:

 • Basale modifikationer 

 • Sygdomslære 

 • Det psykologiske aspekt ved sygdom, skade og stress

 • Hvornår siger man fra og til

 • Hvad er dit rolle som underviser 

 • Hvordan møder du denne type af elev/patient  

Gitte Lindgaard er uddannet yogaterapeut og har i mere end fem år levet af at undervise i yoga, primært tilknyttet fysiocentre, hvor hun gennem restorativ og terapeutisk yoga har arbejdet med tusindvis af lægehenviste patienter. 

I yoga undervises der ofte i fastlagte stillinger og sekvenser. I yogaterapi undervisers eleverne på mindre hold med de forudsætninger de har.
Det vil sige, at der ikke undervises efter stillinger, men kroppe og tilgængelighed. Elever skal ikke presse deres krop ind i en stilling. Her tilpasses stillingen til kroppen for, at de får mest mulig ud af deres yogapraksis. 

Gennem den restorative praksis arbejdes der med nervesystemet. Kort sagt er det en praksis med stor fokus på velvære og afstressning. Et vigtig mål er, at bringe kroppen i en tilstand, hvor den har de bedste forudsætninger for at genoplade og genopbygge sig selv.

Læs mere på: www.yogaterapeuten.dk

Stian Ingemann-Molden

Underviser i funktionel anatomi

Stian er uddannet fysioterapeut, og kombinerer sin anatomiske baggrundsviden med lang tids meditativ og asana praksis. Derudover elsker han at holde sig ajour med den nyeste forskning og research inden for begge områder. Siden 2016 har han undervist i yoga – bl.a. i YOGA HUSET Aalborg. På Power Vinyasa (Flow) uddannelsen 2019 underviser han primært i generelle lidelser, som vores elever typisk kommer til en yogalærer med. Fokus vil være på i hvilke tilfælde det er trygt for elevene at praktisere, og hvornår de bør søge sundhedsfaglig ekspertise. 

Derudover vil der undervises i hvilke udfordringer disse elever har på måtten, og hvordan vi kan tilrettelægge vores undervisning så de elever, som måske har mest brug for os, kan blive tilgodeset.

 

Samtidig ser vi også på, hvordan stillinger, flows og klasser kan tilpasses mulige anatomiske og diagnostiske udfordringer – bl.a. ved hjælp af props, assistering, cues m.m.

Målet med undervisningen er, at du vil blive mere tryg med at rådføre elever med medicinske lidelser på dine hold, og blandt andet derfor vil Stian hjælpe os med at få facts på banen og få aflivet branchemyter.


 

YOGA HUSET Aalborg - Strandvejen 19, 9000 Aalborg - info@yogahusetaalborg.dk - ©2017 FOKUS Folkeoplysning