EFTERUDDANNELSE OG FORDYBELSE 

1/3

Urban Circle i YOGA HUSET

 

Vi er glade for at forstærke vores samarbejde med Mette Hyldgaard Skovmose, der til september flytter sin cirkel ind i YHHAs skønne rammer, og dermed giver  jer endnu et spændende tilbud om fællesskab og fordybelse.

 

Kvinder har mødtes i cirkler i årtusinder, og i de seneste år har kvinde cirkler fået et tiltrængt come-back. I Urban Circle tager vi udgangspunkt i visdommen fra de gamle traditioner, fra naturen og tager cirklen med ind i byen og frem til nutiden.

Urban Circle i YOGA HUSET

INDHOLD:

 • Vi vil gå på opdagelse i, hvad det vil sige at levet et fuldt udfoldet kvindeliv på det kvindeliges præmisser. Vi vil se nærmere på det kvindeliges bio-kemiske virkelighed, men også på de historier, vi har i vores kultur om det kvindelige. 

 • Hvad har du lært om at være kvinde? I hvor høj grad værdsætter du det særlige ved at være kvinde? 

 • Vi arbejder i en vekselvirkning mellem oplæg, reflektions-øvelser, lette yogaøvelser, bevægelse, kreativitet og meditation. 

 • Der vil være en times pause, hvor du har god tid til at snakke og netværke med de andre kvinder i cirklen, og hvor du kan spise din mad, som du kan tilkøbe fra KaffeFair.

 

 

Vi lærer gennem vores kultur og gennem vores opdragelse at holde igen på dele af os selv og nedtone sider, som vi får en fornemmelse af ikke er anerkendte. Vi lærer bestemte måder at tænke på, og vi lærer bestemte måde at udtrykke os i verden på, og disse bliver til en slags motorvej i vores neurale netværk. Men disse motorveje er ikke nødvendigvis nogle, der tjener os godt– de kan rent faktisk være helt ude af trit med vores essens.

 

I Urban Circle ser vi nærmere på vores "motorveje", er det nogle vi stadig skal benytte os af, eller skal vi finde nye veje. 

URBAN CIRCLE ER FOR DIG:

 • Der på mange måder er tilfreds med dit liv, men alligevel længes efter, at det kunne være anderledes

 • Der gerne vil udfordre “sådan er det bare” og gå på opdagelse i nye måder at skabe en hverdag på

 • Der føler dig fanget i hamster-hjulet og mangler overskud til at mærke og få truffet de gode og bæredygtige beslutninger. 

 • Der gerne vil være en del af et nærende fællesskab, hvor vi hepper på hinanden og støtter hinanden i at gå efter det, vi ønsker. 

 • Cirklen er for kvinder i alle aldre, dog skal du være fyldt 21 år og være i stand til at rumme og arbejde med egne processer. 

 

 

***************************

PRAKTISK: 

 • Forløbet starter i september og vi følges ad ind i efteråret og vinteren ud i foråret og frem til sommeren.

 • Vi mødes 8 gange: 3 lørdage, kl. 11.00-15.00 og 5 torsdag, kl. 16.30-20.30.

 • Vi mødes omkring de 8 årstidsmarkeringer på årshjulet:

                                                         

Datoer lørdag:

Høst: 5. september 

Allehelgenes aften: 31. oktober

Kyndelmisse: 30. januar 

 

Datoer torsdag:

Efterårsjævndøgn: 1. oktober 

Vintersolhverv: 17. december

Forårsjævndøgn: 18. marts

Valborgsaften: 29. april

Sommersolhverv: 17. juni

 

               

Pris med mad fra KaffeFair: 8745 kr. (8 gange salat eller sandwich) 
Pris uden mad: 7995 kr. 

(Det er muligt at betale i rater med et depositum på 1500,- kr. der er forfaldende ved tilmelding. Henvend dig til kontakt@mettehyldgaard.dk , hvis du ønsker denne mulighed.)

 

DU FÅR:

 • 8 mødegange á 32 timer med tematiseret indhold, yogaøvelser, oplæg, nærende samvær.

 • Lukket Facebook-gruppe

 • Cyklus-kit. Gør din Cyklus til din styrke 

 • Kaffe og te á libitum

TILMELD DIG HER 

Tidligere kursister fortæller

Som fuldkommen nybagt mor har cirklen fungeret som et perfekt frirum for mig. Den ene gang om måneden, der har været reserveret til mig selv, min krop og mine tanker – i et både større og dybere perspektiv end livet med et spædbarn og søvnmangel ellers tillader én. Det gode ved Mettes cirkler er, at uanset om man er en person, der forstår tingene gennem hovedet eller gennem kroppen, så bliver ramt i hjertet under alle omstændigheder.

Jeg kan varmt alle anbefale kvinder i alle aldre at tage plads i cirklen. Kvinder har glemt hvor meget visdom og styrke de har at give til hinanden. Det er Mette med til at genoplive og det rummer et enormt potentiale, som jeg under alle kvinder at stifte bekendtskab med.

Jeg er fyldt med taknemmelighed... og er meget rørt over at du har skabt denne mulighed og de her rum og at du altid bare er så stærk og feminin en leder og katalysator at der altid, altid er en godhed og ordentlighed i gruppen, selvom så mange af os kommer ud på de vilde følelse-våger balancerer du det hele. jeg er meget måbende og fuld af respekt.

At være en del af cirklen igennem 10 skønne måneder har lært mig endnu mere om kvindelivets overgange og faser; fra pige, ung kvinde, “nyfødt” mor og til kvinde i menopausen. Alt sammen cyklusser, som kvinder på hver sin smukkeste måde og i al almindelighed gennemlever. Som et deja vu er jeg nænsomt blevet mindet om, det liv jeg oftest havde kært, men om nu endnu mere har lært. Det er som om erfaringerne fra mit kvindeliv, har manifesteret sig endnu tydeligere i mig og jeg ved nu, at ingen kvinde står alene. Jeg er dybt fascineret af, hvad en kvindecirkel kan, og hvor meget den kan transformere. 

”Afventer NY dato grundet COVID19 lukning”

Som noget nyt i 2020

tilbyder vi en unik mulighed for at komplimentere din uddannelse med 30 timers Yin yoga Immersion.

 

Vores 30 timers Yin kursus kan både tages som et supplement til din basisuddannelse hos os eller bygges ovenpå en allerede eksisterende uddannelse, og da du også får nærende forplejning

kan du tage vores Bededags Immersion som et Urban Retreat i

Aalborgs pulserende Vestby.

Ganske som det smukke Taoistiske symbol skal yin og yang flyde ind og ud af hinanden for at skabe balance

i vores kroppe og sind såvel som i de liv vi lever.

 

Vi har i dag fået skabt en verden og en hverdag som er domineret af Yang princippet; vi har fokus på effektivitet, fleksibilitet, drive, initiativ, ambition, varme, dag og lys. Måske er den største udfordring, at vi kun dyrker ”gøren”, og har meget lidt tid, plads og rum til ”væren” som på mange måder er essensen af Yin. Yin er også at lære at være med det der er svært at være i (også ift. de fysiske stillinger), og med måne/mørkesiderne af os selv og lære os selv at kende på godt og ondt.

Kurset indholder:

 • Filosofien og baggrunden bag Yin yoga– herunder yogisk etik og livsstil

 • Yin sekvensering og teori – herunder Introduktion til de klassiske yin stillinger samt de modifikationer der bedst skaber samme resultat.

 • Anatomisk introduktion til nøglestillinger i Yin – hvad ønsker vi at opnå med dem, og hvor på kroppen vil vi gerne mærke effekt

 • Overordnet Fascia og Nadi teori (meridianbaner), hvor vestlig medicin forenes med østlig fysiologi

 • Mulighed for selv at undervise  på vores tilrettelagte hold

 • Assisting - hvordan tages hensyn til skader, sygdomme og udfordringer  og hvordan kan vi både verbalt og fysisk hjælpes til rette i stillingerne.

 • Mindfullness og meditation

 • Selvudvikling og personlig vækst

 • Et støttende fællesskab med andre ligesindede yogaentusiaster

Derudover vil der naturligvis være en masse lækker Yin undervisning samt afsøgning af hvordan både angst, stress og livsstil sætter sig i kroppen, og hvorledes vi kan forløse og afhjælpe det.

Hvem kan deltage:

Vores immersion er både tænkt som et Bededagsretreat til dig der trænger til væren i stedet for gøren og gerne vil tune ind på din egen indre stemme. Samtidig er det også et fint supplement til dig der underviser eller gerne vil undervise i yoga og måske har en mere Yang baseret baggrund.

Som alle andre yogatyper kan også YIN fortolkes forskelligt, og det er derfor et krav for optagelse, at du har deltaget i Yin yoga klasser/workshops i YOGA HUSET, og at minimum 2 er med Maj.

Hold nr. TT90020Y Strandvejen 19

Dato. 8-10 maj

Tid. Kl. 08:00-18:00

V/ Maj Ingemann-Molden

Pris 6.000 kr; (Early Bird pris)

Er du nysgerrig på, hvor yogaen egentlig stammer fra og hvordan du kan integrerer den i hele dit liv og ikke kun på yogamåtten?

Så kom med Maj til skønneste Portugal på 7 dages fordybelsesrejse ind i yogafilosofien. Maj deltager på kurset som assistent for de to erfarne undervisere Anat Geiger and Marcel van de Vis Heil, og udover at være Majs egne Yin lærer er de også selveste Paul Grilleys seniorlærer (manden der ”gav os yin yogaen”), og deres såkaldte ”Functional Teacher Training” ligger sig fint i tråd med YOGA HUSETs egen.

Uddannelsen er godkendt af Yoga Alliance

og tæller for 50 timer.

Hvor: D’Alijo Yoga Retreats Casal Cabeceiras

de Basto, Portugal

Hvornår: 50 timers Intensivt Modul

30 oktober - 06 november 2019

Pris: Fra €1585 – tilmelder du dig gennem maj@yogahusetaalborg.dk kan vi tilbyde 10% rabat.

YOGA HUSET Aalborg - Strandvejen 19, 9000 Aalborg - info@yogahusetaalborg.dk - ©2017 FOKUS Folkeoplysning

 • Google
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube